Animació, una assignatura divertida!

En aquesta entrada us vull parlar de l’assignatura d’Animació de la UOC i de com he aconseguit realitzar alguns dels moviments en les pràctiques. La veritat que ha estat molt entretingut tot i la quantitat d’hores dedicades! ;) He adjuntat els PDF amb les parts més tècniques per aquells que vulgueu aprofundir en com es realitzen els moviments en 3DMax i així no carregar la lectura del post.

El resultat final es composa de 2 vídeos de minut i mig cada un. Tommy i StarChess.

Us recomano que per veure els vídeos ho feu des de l'enllaç de vimeo amb HD, pantalla complerta i amb el volum ben alt!!!! :)

Comenteu que us han semblat al final de l’article!

ANIMACIO (UOC)
Responsable d’assignatura: Llogari Casas

Com en la majoria d’assignatures, Animació,  es divideix en dos: la part de teoria i la part de pràctica. La part de teoria no és ni molt menys feixuga, ajuda a entendre l’historia de l’animació, els principis de l’animació 2D i 3D i aprofundeix en la il·luminació que anteriorment s’havia treballat a Gràfics 3D.
Podeu veure aquí els inicis de l’aventura amb 3DMax en l’assignatura de Gràfics 3D.

La primera PAC et demana que posis sobre el paper aquests principis, us recomano la seva lectura. El seu treball es centra en el 2D.

Un cop superada la PAC1 ens endinsem a la primera Pràctica de l’assignatura, l’enunciat demana fer una animació d’unes fitxes d’escacs utilitzant els deformadors del programari 3D Max. S’han de realitzar un mínim de 5 moviments i de forma opcional treballar la il·luminació, textures i sonorització. Sempre, evidentment, aplicant tot allò que has aprés en la part de teoria sobre els moviments i els seus principis!

PRàCTICA1: TOMMY

Aquí teniu el resultat de la Pràctica 1. La meva idea va ser representar un joc en el temps.  La reina i el rei blanc criden l’atenció repetidament a en Tommy, un dels peons blancs, per que realitzi un moviment endavant. Aquest, passa de tot! Està jugant a la tablet i tot i que el cavall l’avisa, s’oblida de la seva feina submergint-se al que està passant en la seva tauleta digital. La reina emprenyada, sense més paciència, es fa lloc per anar a veure què passa; forçant un moviment que portarà 3 baixes ;). Finalment quan la reina arriba al lloc d’en Tommy veu el que està passant dins la tablet i no pot fer res més que cridar al cel! No us explico el final! A veure que us sembla! :) Deixeu els vostres comentaris!

Una feinada! però com sempre, un cop acabat tot plegat, t’omple d’alegria. Ah! Un cop presentat vaig haver d’accelerar tot al 50%. Gracies Llogari! La percepció del temps i el Timming (principi bàsic) de vegades no és tant fàcil d’assimilar!

Podeu llegir la part més tècnica en el PDF de la pràctica1.

Presentada la pràctica ens endinsem dintre de la segona i tercera pac. Aquestes busquen perfeccionar l’ús dels deformadors i el joc de les càmeres amb guies de moviment. Encaminen a la pràctica de la que encara no coneixem l’enunciat.

Podeu veure el contingut de la PAC2 i la PAC3

PRàCTICA 2: STAR CHESS

Ara si! Ja ha arribat el final. Ens descriuen el contingut de la segona pràctica. Es basa en fer un persecució de naus entre una nau policia i una nau d’un fugitiu. En aquest curt hem de donar certa importància a la il·luminació i novament la cinematografia per crear ritme. Ens donen les geometries de les naus i unes caixes que fan de cases per que les treballem com a fons.

El primer que em passa per el cap és crear de nou les naus però llavors em plantejo canviar la nau policia per la nau del fugitiu i desmuntar-les completament per crear unes cabines internes amb il·luminacions que donaran molt de joc en tot el curt amb primers plans. La textura de la nau pirata no m’acaba d’agradar per el que modifico el mapa de bits per tal de fer-la una mica més “macarra” ;).

Amb les cabines creades la idea és clara vull posar els peons de la primera pràctica en la segona, no em demaneu perquè?¿ simplement em feia gracia.
Passo a dissenyar el casc dels dos personatges i donar textura a les cabines interiors.
Els panells i la seva llum així com les cabines amb la transparència dels vidres donaran molt de joc a tot plegat;  no es veuran les naus com simples caixes que es mouen per un fons.

Ara us explico la IDEA! L’argument, la paranoia!

Han tancat el PirateBay i a principis de gener 2015 entra en vigència la llei que privarà l’enllaç des de portals a les descarregues protegides per copyright. Molt bé, dons aquí està l’historia. En Tommy es descarrega una cançó il·legal i en el moment que la fa sonar és perseguit per el policia (un peó negre). Finalment aquest aconsegueix enderrocar la nau  d’en Tommy: “The pirate bay”... però no tot acaba aquí...

El muntatge de la pràctica final es composa de 23 escenes més l’entrada. La feina de pràcticament 1 mes per poc més de minut i mig.

Aquí teniu el PDF amb l’explicació més tècnica per aquells que vulgueu aprofundir en com s’ha fet tot plegat.

Un esforç brutal, com sempre. La veritat quan veus la feina que suposa un curt d’un minut t’adones de la feinada que hi ha en una pel·lícula d’animació per dolenta que sigui!!!

Per la propera de ben segur que seguim amb l’optativa d’animació 3D. En aquesta s’aprofundeix amb moviments amb rings i textures UVW Map entre d’altres, ja us informaré de tot plegat!

 

Gracies per comentar! Fins aviat!

 

 

Darrera modificació elDissabte, 03 Octubre 2015 20:56