DISSENY D'INTERACCIÓ l'assignatura i Arduino

L’assignatura de disseny d’interacció ha estat una autèntica passada. Una d’aquelles que comences amb l’interrogant de què passarà, de què anirà tot això?¿... i arribes al final sense ganes de que s’acabi.

Abans de començar l’assignatura ens arriba una caixa d’Arduino. Mai havia tocat res d’aquesta plataforma, tot i que confesso que sempre havia tingut ganes de fer coses amb electrònica.
Bé, en pocs dies ja he fet els exemples bàsics encendre leds, apagar-los, moure motors, detectar temperatures, humitats, fer anar polsadors...i necessito més :P... això s’ha d’exprimir al màxim!
Busco recursos per Internet i acabo a la genial pàgina de PROMETEC. Però per seguir el tutorials més avançats he de tirar de targeta i fer compra de un kit de 25 sensors... per desgracia meva la cosa no acaba aquí i necessito més i més... i la targeta treu fum ;)
Però ha valgut la pena, ara tinc una caixa plena de sensors, motors, cables de tots tipus, condensadors, resistències... sols falta temps i idees ;)
Un cop vistos els tutorials començo a jugar amb els sensors de temperatura i humitat per enregistrar les dades en una microSD gràcies a un mòdul d’ampliació de la Arduino1 que dota aquesta de xarxa i lectura/escriptura amb microSD.
Comença l’assignatura però jo ja porto uns dies trastejant i per el camí se’ns demana fer alguna cosa amb Processing interactuant amb les captures de tecles d’un usuari.
No havia programat mai res en aquest llenguatge però en unes hores, llavors de llegir el manual bàsic de Processing, m’animo a fer un joc molt senzill per veure si he entès com funciona... Uns minuts després aquest joc en surt com a resultat.

Per poder fer-lo anar heu de descomprimir el fitxer i executar el gallinaOus.exe ;)

Satisfet segueixo amb Arduino.
El meu amic Pep m’ensenya un projecte de Mark Zuckerberg sobre un assistent domòtic, i encamino l’assignatura a la creació de JARVIS del que ja us en parlaré en una entrada apart més extensa.
La PAC1 és de recerca i la documento amb un projecte de GOOGLE que rep el nom de PROJECT BLOCKS.
Seguim amb l’Arduino... i llargues nits al taller :P

PAC2

Finalment llavors de molt jugar i moltes hores invertides puc presentar la PAC2. 

Aquesta es basa en un mòdul capaç de reconèixer les senyals d’infrarojos IR típiques de qualsevol comandament a distància seguint l’estàndard de NEC així com les de RF 433Mhz o radio freqüència. Aquestes senyals a diferència de les primeres estan un xic més protegides a la seva captura i tenen un rang de distància entre l’emissor i el receptor major.
La idea és poder capturar el codi alfanumèric de qualsevol comandament a distància.


Tot això em serà molt útil ja que em proposo dotar al meu assistent de la capacitat per poder emetre i rebre codis de IR i RF per apagar llums i altres components elèctrics. Així simularé el comandament i podré emetre i rebre senyals depenent d’ordres que executarà el meu assistent domòtic. Encendre l’estufa si fa fred, l’aire si fa calor, obrir les llums si es fa fosc o es detecta presència humana, tancar els pc’s si és l’hora de marxar... un munt de idees!
En aquesta PAC també faig la prova d’un segon mòdul d’Arduino 1 que es controla amb la veu gràcies a l’interface Elechouse, Voice recognition module v3.
Per veure tot amb una mica més de detall us podeu descarregar la PAC2.


Enllaç a VIMEO: https://vimeo.com/213270002

 

PRACTICA FINAL

En resum després de moltes hores investigant fent proves amb un piló i mig de coses acabo presentant el projecte final de JARVIS. Aquest es controla per veu, per web o es programa en calendari. Jarvis és capaç d’encendre qualsevol aparell elèctric, fer reconeixement facial, controlar l’agenda de l’iphone, temperatures, presències, lluminositat…
Una passada però us en parlaré amb més detall en l’entrada de JARVIS que faré apart per no allargar massa la entrada d’aquesta assignatura. Descarrega el document força més tècnic de la pràctica aquí.

Enllaç a VIMEO: https://vimeo.com/219125536

 

 

La veritat una assignatura molt recomanada de la que finalment em demanen presentar un article per la revista MOSAIC de la UOC.
Em sento molt satisfet! ja que en aquesta sols surten els millors treballs dels estudiants del grau, i en el meu cas és la segona vegada que m’ho demanen.
Contentiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiisim! Del resultat i de tot el que he aprés;)

Darrera modificació elDissabte, 10 Novembre 2018 09:51