Composició Digital, ara toca aprendre After Effects!

Sabeu quan li teniu respecte a alguna cosa i aneu esperant el moment oportú per dedicar-li tot el temps del mon? Doncs això és el que em va passar amb Composició Digital. Sabia que el dia que l’agafés passaria davant del PC moltes, moltes... i moltes més hores ;)

L’assignatura de Vídeo amb el programari Premiere d’Adobe ja em va portar el seu temps, i sabia que jugar a fer postproducció amb efectes amb After Effects seria laboriós, alhora que entretingut e immersiu. Vaja! d’aquelles assignatures que quan t’hi poses perds el temps de vista!

L’assignatura es composa de tres PACS i una pràctica final. El temps a dedicar en les PACS depèn de cada un, però reconec que és directament proporcional a l’espectacularitat dels resultats. També, tingueu en compte que quan més ho compliques més domini del programa vas agafant. Personalment em feia a la idea que aprendre a treballar amb After Effects em serviria alhora de composar vídeos amb soltesa i jugar amb animacions. Per tot això vaig deixar el rellotge tancat en un calaix ;)

PAC1

Per la primera pac es demana aplicar el contingut d’un dels temes de la part teòrica dels apunts: el western, expressionisme alemany, Georges Méliès… jo vaig triar: “El cinema sonor”.
No vaig voler dictar els apunts, quedava molt “soso” per el que vaig redactar un guió una mica més amè. Amb aquest i cronometrant el temps vaig fer un storyboard molt simple d’animacions quadrant els temps amb la narració.
Vaig obrir el programa i vaig començar a jugar amb exemples senzills de Motion Graphics ajudant-me de l’illustrator i baixant algunes imatges del freepick per fer algunes animacions que donessin ritme a tot plegat.

Aquí teniu el resultat, i... per cert, fent referència a l’època em vaig decidir a fer-ho tot en blanc i negre :)

Descarrega la pac per entrar més en detall.

ENLLAÇ A VIMEO:  https://vimeo.com/210408154

PAC2

Aquesta va ser una de les que més temps em va portar. Una altre d’aquells reptes personals. La veritat que sols entens la feina i les hores invertides si ets conscient de la dificultat que implica eliminar un element d’una gravació de vídeo.
Ens demanaven eliminar alguns elements d’escena en moviment i posar-ne de nous.
Com sempre, em vaig complicar la vida... Una escena amb fort vent, amb moviment de gravació força brusc i amb elements en moviment per tota arreu. Un autèntic mal son, moltes i moltes hores... però al final una de les pràctiques amb les que més vaig aprendre.
Màscares a dojo, amb trackings per tota arreu, treballant fotograma a fotograma... interminable! Mireu fins el final del vídeo per veure el projecte i l’aplicació de capes i més.

Descarrega la pac per entrar més en detall.

ENLLAÇ A VIMEO: https://vimeo.com/214079561

PAC3

Tot i semblar que porta molta feina el fet de clonar-se a un mateix no es tant difícil. Es tracta de gravar l’escena sense moure la càmera i llavors emmascarar continguts ;) jugant amb angles, parets... Fàcil?¿ si no ho compliques ;) Què creieu que vaig fer? Reflexes en vidres interaccions continues amb els personatges, reflexes al terra... una bogeria per fer-ho creïble!
De totes maneres si voleu intentar-ho un consell! Vigileu amb els reflexes, les llums, les ombres i tot el que pot delatar l’engany!
Ah! Una altre cosa si voleu interactuar amb vosaltres mateixos heu de tenir molt clar com anirà l’escena, tenir un guió cronometrat amb temps i saber en quin segon estaran els personatges fent què per poder llavors filtrar i simular contactes o altres interaccions.
Fàcil però complicat si voleu fer alguna cosa dinàmica i sorprenent ;)

En aquesta PAC vaig descobrir entre d’altres la rotoscòpia a un nivell força avançat treballant amb una tauleta Wacom que vaig haver de comprar i que segur servirà per altres cosetes del mon Multimèdia.

Descarrega la pac per entrar més en detall.

ENLLAÇ A VIMEO: https://vimeo.com/216609072

 

PRÀCTICA FINAL

Arriba el final de tot plegat, i toca posar en pràctica tot el que he aprés i coses que encara que no hagi provat tinc ganes de posar en pràctica... com el tema del croma, la típica tela verda fluorescent de fons ;)
La meva idea és barrejar 3 mons, el real, la ficció del real simulada amb croma i el  3D amb alguna animació facileta que em recordi una mica les hores del master d’Animació a Animum.
Intentaré que el taller virtualitzat en 3D i modelat amb 3DMax estigui present des de la mateixa perspectiva de càmera que el registre de vídeo.
Amb això podré barrejar el mon real i el 3D.
A més, en el registre del mon real tiraré de croma que em permetrà posar un fons estàtic simulant el real del taller, que no serà res més que una fotografia fixada en l’angle correcte. Llavors ho vestirem tot amb algunes màscares i alguns trackings...
Força complicat d’entendre, no? No patiu! Mireu el resultat i llavors anireu entenent el que us comento.

Ah m’oblidava! Un cop gravat tot amb el croma me’n vaig adonar de que estava tot en català... vaig haver de doblar en castellà i fer una mica de LIPSINC (feina extra!) Per això queda una mica estrany tot plegat però li dona un aire de documental del National :)

Millor mireu el vídeo, i si voleu saber una mica per sobre com ho he fet descarregueu el document.

ENLLAÇ A VIMEO: https://vimeo.com/218971139

 

Espero que els resultats us hagin agradat perquè jo m’ho he passat “teta”. L’assignatura? com cap d’altre. Una autèntica passada! ;) La tornaria a fer amb els ulls tancats!

Darrera modificació elDissabte, 10 Novembre 2018 11:09